dimecres, 6 de gener del 2016



                                                     BON NADAL


En alguns paisos selebran la nabidada de un altre manera per exempleResultat d'imatges de navidad

ALEMANY

 La nit anterior, deixen les seves sabates o botetes davant de la porta de casa.
En algunes parts d'Alemanya, Àustria i Suïssa, els nens no esperen al Pare Noel sinó a Christkind, el missatger del Nen Jesús. La gran majoria de vegades sol ser una noia jove, molt elegant vestida d'àngel, que els deixa algun petit present al so d'una campaneta.


RUSSIA

Aquest dia, els nens mengen un menú compost per dotze plats i gaudeixen com mai de la sopa de remolatxa. En lloc del Pare Noel, els nens russos donen la benvinguda a Ded Moroz (l'Avi del Gel), que arriba el dia de Cap d'Any amb els regals.

JAPÓ

A diferència de molts països, la nit de Nadal al Japó no es passa en família, sinó que el dia 24 de desembre és oficialment el dia dels enamorats i se celebra en parella. És el dia de Cap d'Any quan els nens reben els regals. La tradició dicta que el primer àpat de l'any assegura bona sort.


ITALIA


A Itàlia, durant la nit de Nadal se celebra d’allò més bé la Vigilia di Natale amb un cenone (el gran sopar) a base de peix i, de postres, un assortiment de dolços, en què el rei és l'exquisit panettone.

ESPANYA I PORTUGAL

Per als nens andalusos, la vigília del 25 de desembre, és una gran festa. Durant la Nochebuena la família es reuneix al voltant de la taula amb un tiberi, i els més petits canten villancicos amb els pares, els avis i els cosins, mentre es diverteixen tocant la simbomba.

Al País Basc, s’espera amb expectació l’Olentzero, un simpàtic carboner que per Nadal duu regals per a tots els nens. A més, és molt esperat l’Apalpador, un altre carboner barbut que viu a les muntanyes de l’est de Galícia i que palpa les panxes dels nens per veure si han menjat prou i els porta castanyes i regals, així com el Pai Natal (Pare Noel), que el dia de Nadal baixa per la xemeneia de les llars dels portuguesos.




Resultat d'imatges de navidadResultat d'imatges de navidad